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24 Ottobre 2016 Commenti (0) Visualizzazione: 704 Stelle Alimentazione, English Good News, Le notizie della settimana

Eating whole-grains combats heart disease and cancer

 

 A large study from the journal Circulation has found that eating just 70 grams of whole grains a day, about 4 servings, can drastically reduce the risk of developing heart disease and cancer.

The team from the Harvard School of Public Health accumulated results from 12 different studies totaling over 700,000 participants. The participants in the study who regularly ate whole grains had a 23% lower risk of death from heart disease, and a 20% lower risk of death from cancer, compared to subjects who did not eat whole grains. The reason for such a profound effect is that whole grain flour, as opposed to refined flour, uses all the part of the grain, which contain many vitamins and nutrients, among them magnesium, fiber, and phytochemicals that lower cholesterol and reduce inflammation. Foods that are made from or contain whole grains are brown rice (or other non-white rice), whole-wheat pasta, oats, quinoa, and whole-grain bread. Eating just 4 servings of this a day will reduce your risk of developing serious cancer or heart disease.

http://www.health.harvard.edu/nutrition/whole-grains-associated-with-lower-death-rates

By Zachary Penati Aguilar

(Testo italiano)

Mangiare cereali integrali protegge dal cancro e dalle malattie cardiovascolari

Bastano 70 grammi di cereali integrali, ogni giorno, per diminuire il rischio di avere malattie cardiovascolari o il cancro. L’équipe americana dell’Harvard School of Public Health ha raccolto i risultati di ben dodici studi scientifici, a cui hanno partecipato  700.000 persone. Coloro, infatti, che mangiavano regolarmente cereali integrali avevano un rischio minore di morire di infarto del 23% e di un 20%  in meno di avere cancro, rispetto a chi non mangiava cereali integrali. La ragione? I cereali integrali e la farina integrale contengono parti del grano (rispetto a quelli bianchi e raffinati) più ricchi di vitamine e minerali, fibra e fitochemici che abbassano il colesterolo e riducono l’infiammazione, che apre la strada proprio a cancro e infarto. Tra i cibi da portare a tavola a base di cereali integrali: il riso integrale (o altri risi non bianchi, come il riso di venere), la pasta integrale, l’avena, la quinoa e il pane integrale. L’ideale, secondo gli esperti, sarebbero quattro porzioni di cibi integrali al giorno…. Per essere allungarci la vita.

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